Bayramiç-Çan Yolu Asfaltı No: 24 Karaköy Köyü Peşeker Mevkii. Bayramiç-Çanakkale
0531 303 05 47
troyanaturallifefarm@gmail.com

Akademi Troya

Troya Doğal Yaşam Çiftliği

        Doğa içinde, doğa ile uyumlu bir yaşam özlemi ile seneler içinde geliştirdiğimiz düşüncelerimiz ve sürdürdüğümüz araştırmalarımız ve yörenin en az doğası kadar zengin tarihi, arkeolojisi ve sosyal kültürüne olan ilgimiz bizi  destanların yazıldığı Çanakkale bölgesinde bulunan Kazdağlarına kadar getirdi.

     Yörenin havası, rüzgarı, yaşamı mutlu kılan ve bereketi karşısında etkilenmemek mümkün değil, zengin tarihini oluşturan uygarlıklar ise bin yıllar boyunca yerleşim yeri olarak tercihinin en güzel kanıtı. Homeros, kuzey sınırını Kaz Dağları’ nın, güney sınırını Datça yarımadasının, batı sınırını Ege Denizi’ nin oluşturduğu ve doğu Ege ile tamamlanan bu dar dikdörtgen “dünyanın nefes aldığı pencere” olarak tanımlanmıştır.

Doğal yaşamın önem kazandığı son yıllarda daha sağlıklı bir yaşam sürmek için doğal tarım ürünleri ve serbest otlayan hayvanların besinlerinden yararlanmak oldukça önem kazanmış haldedir. Özellikle bilim adamları tarafından son yıllarda tasarlanan yeni bir yaşam anlayışı olarak ekolojik yaşam tercih edilmektedir. Ekolojik yaşam, doğaya saygı duyulan, doğanın düzeninin bozulmadığı, doğayı ve çevreyi kirletmediğimiz bir yaşam olarak özetlenebilir. Peki ekolojik yaşam bu kadar önemli ve değerliyken ekolojik çiftlikler nedir ve nasıl olmalıdır?

Ekolojik Üretim


Ekolojik üretim daha bilinen adı ile organik tarım olarak adlandırılmaktadır. Organik tarım olarak adlandırılan ilaçsız ve doğal yetiştirme şekilleri ekolojik üretimin basamaklarından biridir. Ekolojik yaşamın temellerini ekolojik üretim oluşturmaktır. Elde edilen besinlerimizin doğal yollarla hayatımıza giriyor olması bize olduğu kadar doğaya da yararlı bir yetiştirme tarzıdır. GDO’lu besinler ile büyüyen nesilleri yakın zaman içerisinde bekleyen sağlık sorunlarının ortadan kalkması ve daha sağlıklı bir yaşamın kapılarının açılması için önemli olan, ekolojik üretimde bulunan çiftliklerden yararlanmaktır. Organik ürünlerde büyütme düzenleyicileri, hormonlar, antibiyotikler, koruyucular, renklendiriciler, katkı maddeleri ve kimyasal ambalaj malzemeleri de kullanılmaz. Bu da sağlıklı bir yetiştirme tarzı yapıldığının en büyük kanıtı kabul edilmektedir. 

İşte Troya Doğal Yaşam Çiftliği’de bu zengin kültürel geleneği sürdürerek ve doğanın döngüleri içine girerek yaşamak istiyoruz. Ocak 2018’ da satın aldığımız parseller üzerinde gerçekleştirmek istediğimiz tasarımın bugünden çok yarına, geleceğe yönelik olduğunun bilincindeyiz. Amacımız, her nesil kendi katkılarıyla bu cennetten emanet bahçeyi bir sonrakine teslim etsin ve bereket ekip bolluk biçsin.

İste bu temel bilgilerle endemik bitki ve ekolojik tarımda bilgili akademisyenlerle eğitimler verilmesidir.

KÖY-KAL (Köy Kalkındırma platformu)

Köy Kalkındırma Platformu Bayramiç Karaköy bölgesinde Kazdağları’nın eteklerinde Ekolojik Tarım ve Turizmin iç içe olacağı Tarımsal alanda büyük kalkınma projesi DEV YAPI RESTORASYON Firması mimarlık ekibi tarafından başlatılmıştır. 2008 Yılından beri Hep sosyal projelerde öncelik eden DEV YAPI EKİBİ ; Tarihi kentler birliği projeleri, UNESCO 2010 İstanbul Kültür Başkenti destek Projesi, 2010 tarihi Süleymaniye projesi destek projesi, 2008-2020 Kültür Bakanlığı Tarihi eser binaların onarılması kapsamında 79 adet projenin yapılması alanında “Tarih Yeniden Canlanıyor” felsefesiyle tüm ülkede pilot turizm kalkınma projeleri yapmıştır.

İşte Köy Kalkındırma projesi Devletimizin başlatığı “Örnek Köy” projesinin SİVİL alanındaki bir adımı olmuş tamamen gönüllülük esasına göre KÖY-KAL platformu oluşturulmuştur.

KÖY-KAL Platformun Genel Amacı Tarım Ve Turizmi Harmanlayarak “TU-TAR” Projesi kapsamında Ekolojik Çiftlikler kurup bulunduğu köylerin tarım alanında Organik Tarıma dönüşe sağlamak ve akademik çalışmalar yapmaktır. TU-TAR Projenin temel dayanağı “Doğal Tarım VE Doğa -Kültürel Turizm” önce EGE bölgesinde daha sonra Türkiye genelinde yaymaktır.