Bayramiç-Çan Yolu Asfaltı No: 24 Karaköy Köyü Peşeker Mevkii. Bayramiç-Çanakkale
0531 303 05 47
troyanaturallifefarm@gmail.com

Troya Natural Life Farm kuruluşu

Troya Doğal Yaşam Çiftliği

Troya Natural Life Farm kuruluşu

Doğa içinde, doğa ile uyumlu bir yaşam özlemi ile seneler içinde geliştirdiğimiz düşüncelerimiz ve sürdürdüğümüz araştırmalarımız ve yörenin en az doğası kadar zengin tarihi, arkeolojisi ve sosyal kültürüne olan ilgimiz bizi  destanların yazıldığı Çanakkale bölgesinde bulunan Kazdağlarına kadar getirdi.

Yörenin havası, rüzgarı, yaşamı mutlu kılan ve bereketi karşısında etkilenmemek mümkün değil, zengin tarihini oluşturan uygarlıklar ise bin yıllar boyunca yerleşim yeri olarak tercihinin en güzel kanıtı. Homeros, kuzey sınırını Kaz Dağları’ nın, güney sınırını Datça yarımadasının, batı sınırını Ege Denizi’ nin oluşturduğu ve doğu Ege ile tamamlanan bu dar dikdörtgen “dünyanın nefes aldığı pencere” olarak tanımlanmıştır.

Doğal yaşamın önem kazandığı son yıllarda daha sağlıklı bir yaşam sürmek için doğal tarım ürünleri ve serbest otlayan hayvanların besinlerinden yararlanmak oldukça önem kazanmış haldedir. Özellikle bilim adamları tarafından son yıllarda tasarlanan yeni bir yaşam anlayışı olarak ekolojik yaşam tercih edilmektedir. Ekolojik yaşam, doğaya saygı duyulan, doğanın düzeninin bozulmadığı, doğayı ve çevreyi kirletmediğimiz bir yaşam olarak özetlenebilir. Peki ekolojik yaşam bu kadar önemli ve değerliyken ekolojik çiftlikler nedir ve nasıl olmalıdır?

Ekolojik Üretim

Ekolojik üretim daha bilinen adı ile organik tarım olarak adlandırılmaktadır. Organik tarım olarak adlandırılan ilaçsız ve doğal yetiştirme şekilleri ekolojik üretimin basamaklarından biridir. Ekolojik yaşamın temellerini ekolojik üretim oluşturmaktır. Elde edilen besinlerimizin doğal yollarla hayatımıza giriyor olması bize olduğu kadar doğaya da yararlı bir yetiştirme tarzıdır. GDO’lu besinler ile büyüyen nesilleri yakın zaman içerisinde bekleyen sağlık sorunlarının ortadan kalkması ve daha sağlıklı bir yaşamın kapılarının açılması için önemli olan, ekolojik üretimde bulunan çiftliklerden yararlanmaktır. Organik ürünlerde büyütme düzenleyicileri, hormonlar, antibiyotikler, koruyucular, renklendiriciler, katkı maddeleri ve kimyasal ambalaj malzemeleri de kullanılmaz. Bu da sağlıklı bir yetiştirme tarzı yapıldığının en büyük kanıtı kabul edilmektedir.

İşte Troya Doğal Yaşam Çiftliği’de bu zengin kültürel geleneği sürdürerek ve doğanın döngüleri içine girerek yaşamak istiyoruz. Ocak 2018’ da satın aldığımız parseller üzerinde gerçekleştirmek istediğimiz tasarımın bugünden çok yarına, geleceğe yönelik olduğunun bilincindeyiz. Amacımız, her nesil kendi katkılarıyla bu cennetten emanet bahçeyi bir sonrakine teslim etsin ve bereket ekip bolluk biçsin.

TASARIM PRENSİPLERİ

Troya Doğal Yaşam Çiftliği de oluşturacağımız yaşamın tasarımında temel unsur doğa ile uyumluluk ve sürdürülebilirliktir. İnandığımız ve yaşama geçirmek istediğimiz en önemli hususları aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

  • Doğaya/çevreye saygılı ve uyumlu,
  • Yerel biyoçeşitliliği destekleyen,
  • Tasarım, uygulama ve yaşama aşamalarında sürdürülebilirlik esaslarına uygulayan,
  • Tüm üretimi ile kendi kendine yetebilen,
  • Ekoloji yöntemlerle sürdürülen tarım hayvancılığı uygulayan, Ekolojik konaklama işletmesi
  • Yağmur sularının her damlasının toplandığı, gri suyun dönüştürülerek kullanıldığı ve yerüstü/altı suların zorunluluk dışında kullanılmadığı bir su ve sulama rejimi uygulayan,
  • Enerji kaynakları olarak güneş, rüzgar, su ve gübreden metan gazı kullanarak karbon izimizi minimize eden stratejiler kullanan,
  • Bilgi ve deneyimlerini çevresi ile paylaşan bir eğitim merkezi geliştiren,
  • Doğa bilincini oluşturmaya yönelik sanat ve kültür etkinlikleri gerçekleştiren,
  • Parselde oluşturulan “Koku Bahçesi” ile toplumun “özel insanlar” için yapabileceklerine canlı bir örnek gösterebilen, bir çiftlik oluşturmak.
  • En önemlisi de Ülkemizde tarımsal kalkınma modeli oluşturacak bir proje yaratmak ve eğitim vermek.

Amaçlarımız bugüne kadar Çanakkale/Bayramiç- karaköy ve ülkemize doğal ve kültürel tarımı desteklemek yöre halkını hiçbir maddi beklenti olmadan yöre halkına PERMAKÜLTÜREL tarım ve otel işletmeciliği alanında eğitim eğitecektir.

Kısacası proje kapsamında bölgesel olarak tüm tarım arazilerin satın alınarak ve yerel insanlarla yeniden ekolojik tarımı canlandıracak olan bu projemiz tarımsal alanda bölgesinde ilk uygulamalardan olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir